Δευτέρα, Ιουνίου 27, 2011

Ραγκούσης: Να φορολογηθούν βουλευτές, υπουργοί από το 1974


Τη φορολόγηση όλων τωνδημόσιων λειτουργών που από το 1974 και μετά, κατείχαν ανώτατες θέσεις και αποκόμισαν υπεραξία από το αναπτυξιακό «μπουμ» της χώρας, πρότεινε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσηςμιλώντας στο ραδιοσταθμό Real fm.
«Μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και ενόψει του νέου φορολογικού νόμου η κυβέρνηση έχει ηθική και ιστορική υποχρέωση να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε κάθαρση». Όπως ανέφερε, «όσοι από το 1974 και μετά, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμμετείχαν και ευνοήθηκαν από το αναπτυξιακό "μπουμ" πρέπει να υποστούν μια βαριά έκτακτη φορολόγηση της υπεραξίας που αποκόμισαν μέσω κινητών και ακίνητων αξιών».
Σύμφωνα με τον Γ. Ραγκούση, τη συγκεκριμένη φορολόγηση θα πρέπει να υποστούν όλοι όσοι από το 1974 έχουν χρηματίσει υπουργοί, βουλευτές, αξιωματούχοι, διευθυντές εφοριών, πολεοδομιών, του Εθνικού Συστήματος Υγείας και γενικά όσοι κατείχαν θέσεις ευθύνης.
«Τέτοιες προτάσεις έχουν συζητηθεί, μπορούν να εμπλουτιστούν και ενόψει της κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου για να αποκατασταθεί το στοιχείο της έλλειψης εμπιστοσύνης. Είναι γεγονός ότι δεν έχουμε ακόμη καταφέρει να πείσουμε τον λαό ότι κατανέμουμε τις θυσίες και τα βάρη με δίκαιο τρόπο», είπε ο υπουργός.
Οχι Κυριε Ραγκουση,οχι φορο,κατασχεση και δημευση,απο την στιγμη που δεν δικαιολογειται η περιουσια,οχι φορο στον κλεφτη λοιπον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: