Πέμπτη, Ιουνίου 09, 2011

Τρόικα: Απέτυχε σε όλα η πολιτική Παπακωνσταντίνου

Για εκτροχιασμό του δημοσιονομικού προγράμματος της Ελλάδας, πλήρη αδυναμία της χώρας να βγει ξανά στις αγορές μέσα στην τρέχουσα χρονιά και για επιτακτική ανάγκη «αλλαγής πολιτικής» προκειμένου η χώρα να επιστρέψει σε τροχιά ανάταξης της οικονομίας της μιλάει η έκθεση της Τρόικας, έτσι όπως αναμεταδίδεται ταχύτατα την τελευταία ώρα στα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα.

Την ίδια ώρα, τη λύση της «περιορισμένης, ή άλλως πως επιλεκτικής χρεοκοπίας» φέρεται να προκρίνει η ΕΚΤ ως συμβιβαστική λύση στο πρόβλημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους. Χαρακτηριστικό του προβλήματος είναι η έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης μεταξύ των ευρωπαίων υπουργών οικονομικών που μετέχουν στο Εurogroup.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε από την Φρανκφούρτη, όπου βρίσκεται, και ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Ολι Ρεν.

Ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, Αμαντέο Αλταφάζ, δήλωσε ότι η απόφαση για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης θα ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Εurogroup, στις 20 Ιουνίου.  

Περισσοτερα:http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=127055

Ερωτημα:Εμεις γιατι ανεχομαστε ακομα αυτον τον ανικανο?
Ειδικο δικαστηριο για τις πραξεις του υπαρχει?

Δεν υπάρχουν σχόλια: