Παρασκευή, Ιουνίου 17, 2011

Οι αγανακτισμένοι ετοιμάζουν πρόταση... μομφής


  • Οι διαδηλωτές οργανώνουν περικύκλωση της Βουλής την ημέρα που θα ζητήσει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης. Κάλεσμα στα συνδικάτα για γενική απεργία. Την Κυριακή "αγανακτισμένοι" από τη Σπάρτη προτίθενται να ξεκινήσουν πορεία για την Αθήνα
Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, μετά και τις καταιγιστικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, εμφανίζονται οι "αγανακτισμένοι", που δίνουν νέο ραντεβού την ημέρα κατά την οποία η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
"Αυτό θα είναι το δικό μας καλοκαίρι", διαμηνύουν και ζητούν από τα συνδικάτα και τα εργατικά κέντρα να κηρύξουν γενική απεργία, ώστε "μαζί με όλους τους εργαζομένους να περικυκλώσουμε τη Βουλή με αίτημα την πτώση της κυβέρνησης". "Είναι αυτονόητο ότι θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με οποιοδήποτε προσωπείο όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο.
Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο Μνημόνιο και στο Μεσοπρόθεσμο", αναφέρει το ίδιο ψήφισμα, καλώντας όλους τους πολίτες στον δρόμο την ερχόμενη Κυριακή.
Για 23η μέρα χθες οι "αγανακτισμένοι", αν και σαφώς λιγότεροι από τις προηγούμενες μέρες, ήταν πιστοί στο ραντεβού τους στο Σύνταγμα.
Οι συγκεντρωμένοι, που άρχισαν να έρχονται στην πλατεία λίγο μετά τις 7, αψηφώντας την μπόρα που εκείνη τη στιγμή έπεφτε δυνατή στο κέντρο της Αθήνας, φώναζαν συνθήματα κατά των μέτρων και της κυβέρνησης.
Λίγο μετά τις 8 και αφού η βροχή είχε σταματήσει οι διαδηλωτές άρχισαν να πυκνώνουν και να προχωρούν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.
Ετοιμάζουν πρόταση... μομφής
Σήμερα, στο πλαίσιο της ημέρας λαϊκής διαβούλευσης και ενημέρωσης, διοργανώνεται στις 19.30 εκδήλωση για την άμεση δημοκρατία και το Σύνταγμα, στην οποία θα μιλήσουν ο Μανόλης Γλέζος και τέσσερις καθηγητές πανεπιστημίου.
Οπως έγινε χθες γνωστό, οι αγανακτισμένοι της Σπάρτης προτίθενται να πορευτούν με τα πόδια από τη λακωνική πρωτεύουσα μέχρι την Αθήνα και την πλατεία Συντάγματος. Το ραντεβού έχει δοθεί γι' αυτή την Κυριακή στις 20.00 το βράδυ στο άγαλμα του Λεωνίδα, από όπου οι συγκεντρωμένοι θα βαδίσουν προς την Αθήνα. Μέσω της Εθνικής Οδού θέλουν να κατευθυνθούν προς την πλατεία Καραϊσκάκη, την Ομόνοια και την πλατεία Συντάγματος.
"ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ" ΠΑΤΡΑΣ
Εστειλαν εξώδικο σε βουλευτές
Εξώδικο προς τους βουλευτές Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ απέστειλαν χθες οι "αγανακτισμένοι" πολίτες της Πάτρας. Το εξώδικο κοινοποιείται και στους υπόλοιπους βουλευτές του νομού, όπως και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον πρόεδρο της Βουλής.
Στο εξώδικο, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι η ψήφιση του Μνημονίου είναι αντισυνταγματική και ότι εάν ψηφιστεί από τη Βουλή νέο Μνημόνιο, τότε θα κινηθούν νομικά κατά της απόφασης.
Η εξώδικη διαμαρτυρία αποφασίστηκε ομόφωνα από τη γενική συνέλευση των "Αγανακτισμένων" που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: