Δευτέρα, Ιουνίου 13, 2011

Όταν η “Αγανάκτηση” μας ... οργανωθεί ... θα υπάρχει “Ελπίδα”‏


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Χθες βρέθηκα για πρώτη φορά στην πλατεία Συντάγματος μαζί με τους χιλιάδες Αγανακτισμένους συμπατριώτες μας που εδώ και μέρες διαδηλώνουν ενάντια στον κ. Παπανδρέου και την παρέα του που υποτίθεται ότι μας κυβερνούν! 
Λέω υποτίθεται γιατί είναι πλέον ολοφάνερο ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι υποχείρια και εντολοδόχοι ξένων συμφερόντων που... 
σκοπό έχουν να ξεπουλήσουν όλη την Ελλάδα σε τιμή ευκαιρίας!
Περπατώντας ανάμεσα στους συμπολίτες μας αλλά και παρατηρώντας την γενική εικόνα της συγκέντρωσης κατάλαβα ότι όλη αυτή η διάθεση του κόσμου να συμμετέχει και να διαμαρτυρηθεί με τον συγκεκριμένο τρόπο κινδυνεύει σιγά σιγά και μέρα με την μέρα να εκφυλιστεί προσθέτοντας ίσως ακόμη μεγαλύτερη απογοήτευση και απαισιοδοξία σε όλους μας, καθιστώντας μας αδρανείς για τα χειρότερα που έρχονται στο εγγύς μέλλον!!!
Κατά την γνώμη μου λοιπόν όλο αυτό το εγχείρημα κινδυνεύει στο τέλος αντί να ταρακουνήσει την εξουσία αυτή να το χρησιμοποιεί ως βαλβίδα εκτόνωσης της αγανάκτησης και της οργή μας.
Πάψτε να θεωρείτε όλο αυτό τον συρφετό των πολιτικάντηδων, ηλίθιους και ανεπαρκείς που θα φοβηθούν από τα φάσκελα και τα συνθήματα ποδοσφαιρικού τύπου που φωνάζουμε κατά παρέες στην περίβολο της Βουλής. 
Οι άνθρωποι αυτοί είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και με προσχεδιασμένες και μεθοδευμένες κινήσεις μας οδηγούν εκεί που έχουν αποφασίσει τα “έξωθεν” αφεντικά τους!
Αν θέλουμε να έχουμε ελπίδα να ξεφύγουμε από τα απεχθή σχέδια τους θα πρέπει να οργανωθούμε καλύτερα και από ομαδούλες και περιπατητές της πλατείας να γίνουμε μία μεγάλη λαοθάλασσα που κάθε φορά θα έχει κάποιους κεντρικούς ομιλητές οι οποίοι θα καταγγέλλουν αλλά και θα προτείνουν εφικτές και δημοκρατικές λύσεις. 
Αν και θεωρώ ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο είμαι σίγουρος ότι όταν γίνει αυτό μέσα από αυτή την διαδικασία θα ξεπηδήσουν προικισμένοι νέοι/ες με οράματα και ιδέες και οι οποίοι την κατάλληλη στιγμή θα ηγηθούν όλων μας φέρνοντας το τέλος στις οικογενειοκρατίες, αλλά και στην ατιμωρησία των κλεφτών και των επίορκων!!! 
Φίλες/οι υποστηρίζω και συμμετέχω στους “Αγανακτισμένους” αλλά θα πρέπει να μην αφήσουμε τους εξουσιαστές μας να μας βλέπει σαν μια απλή οχλοκρατία που εκτονώνει την αγανάκτηση της και κάποια στιγμή θα ξεφουσκώσει και θα χωθεί απογοητευμένη και φοβισμένη για πάντα στο καβούκι της.
Εδώ και τώρα ας γίνει η δίκαιη αγανάκτηση μας οργή έτοιμοι για μεγαλύτερο αγώνα και θυσίες. Έτσι θα μπορέσουμε να ξανακερδίσουμε την χαμένη μας αξιοπρέπεια αλλά το κυριότερο το δικαίωμα μας να ελπίζουμε ότι θα φτιάξουμε μια καλύτερη Ελλάδα για εμάς και τα παιδιά μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: