Σάββατο, Ιουνίου 11, 2011

Απο το Live your Myth in Greece στο Welcome to the Greek Nightmare


Oμορφα χρονια εκεινα,τοτε ξοδευαμε τον μισο προυπολογισμο της χρονιας σε διαφημισεις για την Ελλαδα,που τελικα τις βλεπαμε μονο εμεις ενω ο τουρισμος μειωνοταν καθε διαφημιστικη χρονια,οι υπουργοι αλλαζαν καθε τοσο και ο καθενας αλλαζε και την διακοσμηση του υπουργειου του,αλλαζε τα δωρα προς τους εκθεσιακους επισκεπτες,αλλαζε την πολυτελεια των ξενοδοχειων που τον φιλοξενουσαν οταν μας εκπροσωπουσε σε διεθνεις εκθεσεις.
Τρανταχτα ονοματα καθε κομματος οι διαφοροι που περασαν,χωρια κανενα ενδιαφερον εκτος απο το να χωσουν και αυτοι μερικους υπαλληλους στο δημοσιο,να κανουν τις διακοπουλες τους σε υπερπολυτελη θερετρα και να φεσωσουν το κρατος με απιστευτες σπαταλες.

Η χωρα φανταζε σαν ενα χρυσωρυχειο εκεινες τις εποχες,πηγαιναμε προς την συκγκλιση μισθων κατα τον Σημιτη και υπηρχε ακομα καλυτερη Ελλαδα και την θελαμε κατα την Νεα δημοκρατια,και ομως αυτοι που πληρωνουν τωρα......πληρωναν και τοτε,η αναπτυξη δεν ειχε δειξει το προσωπο της στις τσεπες των μισθωτων η των συνταξιουχων,η λεξη λιτοτητα ακουγοταν καθε χρονια πριν τις υπογραφες των συλλογικων συμβασεων.

Απο τα ιδια προσωπα που σημερα μιλανε για το ιδιο πραγμα,τους πολιτικους και τους βιομηχανους.

Σπαταληθηκαν τεραστια ποσα εκεινα τα χρονια,για αχρηστα πραγματα,μια Ολυμπιαδα που εκανε εκατομμυριουχους οσους και παλι προσκοληθηκαν τεχνητα επανω στον κορμο της,τουλαχιστον εκεινο τον καιρο νοιωσαμε ολοι με λιτοτητα η χωρις οτι κατι μπορει να αλλαξει για να το μετανοιωσουμε αμεσως μετα.

Δεν γνωριζαν ολοι αυτοι που το παιζουν φωστηρες σημερα οτι η χωρα χρεωνοταν συνεχεια και δεν θα αντεχε πολλα χρονια ακομη να ζει ετσι?
Και αφου το ηξεραν τι εκαναν?
Διοτι αν δεν το ηξεραν η εκαναν οτι δεν το ηξεραν τοτε η καταστροφη μας οφειλεται εκτος απο την εγκληματικη τους αδιαφορια και στην προσωπικη τους εργατικοτητα ωστε να φτασει η χωρα εκει.

Ο τουρισμος ειναι απλα ενα δειγμα .....πως αντι να ζουμε σημερα τον μυθο μας....αντιμετωπιζουμε τον εφιαλτη μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: