Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2011

Oι υποταγμενοι

Τελικα επειδη θελουν να μας πεισουν οτι καποια στιγμη σε αυτον τον τοπο ηρθε η δημοκρατια,καλο θα ηταν να μας λεγανε επιτελους και τι ειναι αυτο που εκεινοι ονομαζουν δημοκρατια,ετσι θα καταλαβουμε ολοι μας ...αν ηρθε,πως ηρθε,η αν περασε ξυστα και δεν ακουμπησε.

Τι παρατηρουμε τοσες δεκαετιες μεσα στον ναο της υποτιθεμενης δημοκρατιας που ηρθε... η δεν ηρθε?

Μια συμμορια 300 ατομων οι οποιοι το μονο που εκαναν..και με μεγαλη επιμελεια τα τελευταια χρονια,ειναι να φροντιζουν τα προσωπικα τους συμφεροντα και την ιδια στιγμη να επιμενουν οτι το καθηκον τους και το μονο ενδιαφερον τους ειναι ο λαος.

Η συμμορια αυτη αλλαζε καθε εκλογες,δεν αλλαζε ομως η νοοτροπια ουτε η φιλοσοφια τους,οι χαμενοι επαιρναν το μυνημα που δεν ειχαν παρει οσο ηταν στην εξουσια,οι κερδισμενοι ξεχναγαν οτι και να ειχαν υποσχεθει και το μεγαλο πανηγυρι αρχιζε παλι με αλλους στην κορυφη και αλλους στον πατο.

Φυσικα μονιμα στον πατο ηταν μονο ο λαος και δεν εννοω λαο τους τραπεζιτες και τους βιομηχανους οπως ο τωρινος δημοκρατης διαχειριστης μας,ο οποιος μετα απο 37 χρονια της υποτιθεμενης δημοκρατιας θα μας κανει και δημοψηφισμα....εκει να δεις χαρες.

Οι συμμοριες οργανωθηκαν σωστα,ερμηνευσαν το Συνταγμα οπως τους βολευε,κανονισαν τις αυξησεις τους,διορισαν τα παιδια εως και τα εγγονια τους στην Βουλη και τωρα ησυχες ψηφιζουν οτι τους ερθει σαν νομοσχεδιο...το οποιο ομως δεν μπορει να αγγιξει ουτε αυτους ουτε τα παιδια και εγγονια τους.

Αυτη ειναι η δημοκρατια για την οποια μιλουν,η δυναμη του αρχοντα να διωχνει απο την συμμορια οποιον δεν ψηφιζει τα νομοσχεδια του,η αλαζονεια να μιλας σε εναν λαο που τον εχεις χρονια στην λιτοτητα και να του λες οτι επειδη εσυ εισαι βρωμικος το ιδιο βρωμικος ειναι και εκεινος,η γελοιοτητα να αναφερεσαι σε κατανοηση της ταλαιπωριας του....οταν αυτη την ταλαιπωρια την εχεις δημιουργησει εσυ.

Αυτη ειναι η δημοκρατια που ηρθε....η προσπερασε,οι λεξεις και τα συνθηματα ειναι ωραια,αλλα το νοημα χαθηκε στην αρχη και οσοι βολευτηκαν με αυτο δεν κατορθωσαν να το επαναφερουν.

Δημοκρατια σημαινει οτι οι εντολεις του λαου....... ακολουθουν τις εντολες του.

Οχι τις εντολες των κατακτητων του,ουτε της δικης τους τσεπης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: