Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2011

Tagesspiegel: «Άχρωμος» και «αδαής» ο Βενιζέλος



Έντονη κριτική με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς ασκεί στον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας κ. Ευάγγελο Βενιζέλος η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, η οποία τον χαρακτηρίζει «άχρωμο και αδαή».

Οι χαρακτηρισμοί της γερμανικής εφημερίδας αφορούν στη συμμετοχή και στην παρουσία του κου Βενιζέλου στο Eurogroup. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «τη μάχη αυτή την έχασε. Φεύγει σκυθρωπός και δεν ακούει πια πως μιλάνε πίσω από την πλάτη οι συνδαιτυμόνες του για το πόσο “άχρωμος” και “αδαής” ήταν ο εκπρόσωπος της Ελλάδας σε αυτή την τόσο σημαντική για τη χώρα συνάντηση».
«Όταν βγήκε στη μία μετά τα μεσάνυχτα από την αίθουσα των συνεδριάσεων, η διαπραγμάτευση είχε αφήσει τα σημάδια της ακόμα και στο πρόσωπο του νέου υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας», σημειώνει η Tagesspiegel. Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών γνωρίζει ότι βρίσκεται αντιμέτωπος με μία κατάσταση, η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως εκβιασμός από την πλευρά των δανειστών.
Σύμφωνα με την ανταπόκριση για την Tagesspiegel ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να δήλωσε «Είμαι το νέο θύμα», ενώ υπενθυμίζεται η δήλωση την οποία πραγματοποίησε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών και πρώην Εθνικής Άμυνας ότι «Άφησα την Άμυνα και ήρθα στον πραγματικό πόλεμο».

Του Δημήτρη Μπεκιάρη


Read more: http://to-mati.blogspot.com/2011/06/tagesspiegel.html#ixzz1PzQEO9cW

Δεν υπάρχουν σχόλια: